Dark mode


A+ | Скинути | A-
Швейцарія збільшить допомогу Україні
Швейцарія збільшить допомогу Україні
Фото: Unsplash

Швейцарія збільшить допомогу Україні у зимовий період

У заяві влади Конфедерації зазначається, що “зіткнувшись із суворими випробуваннями жорстокої зими, мільйони жителів України гостро потребують допомоги”.

Швейцарія вирішила виділити додаткову допомогу для України у зимовий період у розмірі 11,8 мільйона швейцарських франків (близько 13,66 млн доларів США). Про це у середу, 20 грудня, повідомляє прес-служба швейцарського уряду. 

Гроші будуть направлені кільком неурядовим організаціям, які надають допомогу громадянам України.

Зазначається, що таким чином загальний обсяг допомоги країни в зимовий період становитиме біля 26 млн швейцарських франків (близько 30 мільйонів доларів).

“Ця допомога дозволила відремонтувати майже 1000 квартир і будинків та роздати опалення приблизно 1300 домогосподарствам у прифронтових районах”, – йдеться у повідомлені. 

Нагадаємо, міжнародна фінансова допомога України у 2024 році поки під питанням. У Конгресі США виникли кладнощі з погодженням понад 60 млрд доларів для України. Це питання буде обговорюватись у січні. Президент Володимир Зеленський вчора висловив сподівання, що “США нас не зрадять”.

Тим часом Угорщина заблокувала 50 млрд євро допомоги для України від ЄС. Європейські лідери розглянуть це питання на початку лютого.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12236
Опубліковано: 21.12.23