Dark mode


A+ | Скинути | A-
Пособництво державі-агресору – повідомлено про підозру протоієрею Сімферопол…
Пособництво державі-агресору – повідомлено про підозру протоієрею Сімферопол…
Пособництво державі-агресору – повідомлено про підозру протоієрею Сімферопольської та Кримської єпархії УПЦ (МП)   ????За процесуального керівництва прокуратури автономії окупаційному протоієрею Сімферопольської та Кримської єпархії УПЦ (МП) заочно повідомлено про підозру в пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

????За даними слідства, з моменту окупації півострова у 2014 році протоієрей активно підтримує владу рф на окупованих територіях України.

????У 2022 році підозрюваний очолив «Спеціальний гуманітарний центр Кримської митрополії», спрямований на підтримку російських військовослужбовців та «спеціальної військової операції».

????Підтримуючи ворога та проповідуючи ідею «руського міру», протоієрей систематично організовує збори для російської армії, яка воює на території України.

????Підозрюваний розміщував інформацію про збори та заклики про допомогу державі-окупанту. Зокрема, «волонтер» збирав кошти на засоби захисту, маскувальні сітки, військову форму, медикаменти, опалювальні прилади, продукти харчування, предмети гігієни.

????Священик особисто брав участь у передачі зазначених речей армії рф, неодноразово їздив на окуповані території Донецької, Херсонської та Запорізької областей.

????Підозрюваний активно висвітлює свою пропагандистську діяльність у соціальних мережах. В листопаді 2023 року отримав медаль міноборони рф «За віру та служіння Батьківщині».   ????Досудове розслідування – СБУ.

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9357
Опубліковано: 21.12.23