Dark mode


A+ | Скинути | A-
Польські фермери припинили блокування кордону
Польські фермери припинили блокування кордону
Фото: Міхал Колодзейчак / Х

Міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський спілкується з журналістами на кордоні

Фермери вимагають забезпечити дотацію на закупівлю кукурудзи, зберегти податок на рівні поточного року і продовжити кредитування ліквідності.

Польські фермери припинили протести на кордоні з Україною у пункті пропуску Шегині-Медика. Про це повідомив віце-міністр Міністерства аграрної політики Польщі Міхал Колодзейчак у соцмережі X (Twitter) у суботу, 23 грудня.

“Із самого ранку разом із міністром Секерським ми спілкуємось з фермерами, які очолюють протест. Акцію протесту призупинено, три основні вимоги увійдуть у стадію реалізації найближчим часом. Після Нового року ми сідаємо за стіл, щоб разом опрацювати очікувані рішення”, – написав Колодзейчак.

Відомо, що фермери вимагають забезпечити дотацію на закупівлю кукурудзи, зберегти сільськогосподарський податок на рівні поточного року і продовжити кредитування ліквідності.

Нагадаємо, наприкінці листопада польські фермери приєдналися до блокади перевізників на кордоні з Україною. Вони планували протестувати до 3 січня.

Напередодні стало відомо, що українська та польська сторони погодили план дій для того, щоб розблокувати пункти пропуску на кордоні для фур.

Тим часом сьогодні на кордоні України і Польщі стоять у чергах майже 4000 вантажівок.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18993
Опубліковано: 23.12.23