Dark mode


A+ | Скинути | A-
Війська РФ намагаються активізувати інтенсивність боїв у Авдіївки: карти ISW
Війська РФ намагаються активізувати інтенсивність боїв у Авдіївки: карти ISW
Російські війська намагаються активізувати інтенсивність боїв у Авдіївки Донецької області та продовжити наступ у цьому районі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ISW.

Ситуація у Харківській та Луганській областях

Повідомляється, що 5 січня російські війська просунулися на Куп'янському та Лиманському напрямках, але підтверджених змін на лінії фронту не зафіксовано. Російські та українські джерела повідомляли, що позиційні бої тривали на куп'янському напрямку в районі Сінківки та на схід від Петропавлівки, а також на лиманському напрямку в районі Терного та в Сріблянському лісництві.

Бої у Донецькій області

Російські та українські війська 5 січня продовжили позиційні бої на північний захід і на південь від Бахмута, проте підтверджених змін лінії фронту не відбулося. Російські та українські джерела повідомляли, що позиційні бої тривали на північний захід від Бахмута в районі Богданівки, на захід від Бахмута в районі Іванівського та на південний захід від Бахмута в районі Кліщівки та Андріївки.

Російські війська також трохи просунулися в районі Авдіївки та активізували темп своїх наступальних операцій у цьому районі. На геолокованих кадрах, опублікованих 4 січня, видно, що окупанти просувалися на північ від Авдіївки в районі Авдіївського коксохімічного заводу та вздовж залізниці біля Новобахмутівки.

Російські війська атакували райони Авдіївки, Новобахмутівки та Невельського.

Також 5 січня позиційні бої тривали на захід та південний захід від Донецька в районі Мар'їнки, Георгіївки та Новомихайлівки.

Південний напрямок

5 січня російські та українські війська продовжили позиційні бої у Запорізькій області. Російські та українські джерела повідомили, що позиційні бої тривали в районі Вербового та Новопрокопівки.

Також повідомляється, що станом на 5 січня ЗСУ зберігають позиції на східному березі Дніпра в Херсонській області, проте змін на лінії фронту у цьому районі не відбулося. Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська відбили 10 російських атак на східному березі Дніпра.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 21946
Опубліковано: 06.01.24