Dark mode


A+ | Скинути | A-
Усик – Ф'юрі. Колишній чемпіон світу обрав фаворита битви чемпіонів
Усик – Ф'юрі. Колишній чемпіон світу обрав фаворита битви чемпіонів
Екс-володар поясу Всесвітньої боксерської організації (WBO) в хевівейті Джозеф Паркер поповнив лави зіркових прогнозистів на переможця поєдинку між українцем Олександром Усиком і британцем Тайсоном Ф'юрі за титул абсолютного чемпіона світу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Boxing News.

Бій Усик – Ф'юрі повинен відбутися 17 лютого в аравійській столиці Ер-Ріяді. У ринг боксери вийдуть на місцевій Kingdom Arena. Удвох українець і британець контролюють усі важливі пояси – WBA, WBO, IBF, IBO та WBC.

"Про цей поєдинок давно говорили, ми давно не бачили непереможного абсолютного чемпіона світу. Думаю, ви знаєте, по чий бік я. Тож я тут дуже упереджений. Я впевнений, що Тайсон зробить свою справу та стане абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі. Це буде круто. Знаю, що цього разу Ф'юрі від старту до фінішу зробить все правильно", – заявив Паркер.

Наприкінці грудня новозеландець здолав американця Деонтея Вайлдера під час великого вечора боксу в Ер-Ріяді. Колишній чемпіон переміг опонента за одностайним рішенням суддів. До поєдинку з Вайлдером Паркер готувався разом із Ф'юрі.

Що відомо про бій Усик – Ф'юрі

Поєдинок визначить першого за багато років абсолютного чемпіона в надважкій вазі. Переможець битви буде першим абсолютним чемпіоном світу в хевівейті з часів Леннокса Льюїса.

Українець зібрав цілу колекцію поясів – WBA, WBO, IBO, IBF. Натомість "Циганський Король" з 2020 року контролює титул WBC. Об'єднавчий бій прийме Саудівська Аравія, де Усик провів реванш із британцем Джошуа, а Ф'юрі нещодавно бився з Нганну.

Ще до поєдинку з'явилося коло претендентів на перший бій з абсолютним чемпіоном у новому статусі. Серед них – обов'язковий претендент IBF Хрговіч, а також невдахи хевівейту останніх років на кшталт Вайлдера, Паркера та Джошуа.

Нагадаємо, нещодавно склали нестандартні спортивні прогнози на 2024 рік.

До слова, раніше підготували дайджест головних спортивних подій 2023 року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20902
Опубліковано: 08.01.24