Dark mode


A+ | Скинути | A-
Депутатів та чиновників можуть лишити без броні від мобілізації – ЗМІ
Депутатів та чиновників можуть лишити без броні від мобілізації – ЗМІ
У франції Слуга народу вважають, що у новому законі про мобілізацію треба розширювати базу мобілізовани, але як це зробити без каральних заходів для ухилянтів, поки незрозуміло.

Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна.

На цей час урядовий законопроєкт про мобілізацію перебуває на доопрацюванні в Міністерстві оборони. Ініціатори законодавчої ініціативи хочуть частково пом’якшити прописані норми, але загальну концепцію при цьому залишать – зокрема, щодо обмежень для ухилянтів, проти чого виступають парламентарі.

– Поки варіанта не видно. Зрозуміло, що треба розширювати базу мобілізованих. Але як це зробити без каральних заходів для ухилянтів, незрозуміло. Очевидно, прибиратимемо бронь для депутатів, чиновників тощо, щоб показати, що всі рівні. Практичного сенсу у цьому небагато, але інакше народ не зрозуміє, – сказав один із депутатів від Слуги народу.

Норма про броню для народних депутатів закріплена у законодавстві, у профільному законі про статус нардепа. Навіть якщо не прописувати для нардепів окремих привілеїв у новому мобілізаційному законі, до ТЦК їх все одно не заберуть.

Ще одна ідея – взагалі відмовитися від ухвалення єдиного великого законопроєкту про мобілізацію і замінити його декількома меншими та тематичними, наприклад, окремо про норми демобілізації. Але такий підхід не схвалює військове керівництво, бо побоюються, що в один момент право на демобілізацію отримає одразу величезна кількість військовослужбовців – тих, хто пішов до армії в перші місяці війни, а замінити їх не буде ким.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17966
Опубліковано: 13.01.24