Dark mode


A+ | Скинути | A-
Посилення авіації іншими літаками розглядається, але F-16 – у пріоритеті – Олещук
Посилення авіації іншими літаками розглядається, але F-16 – у пріоритеті – Олещук
Україна розглядає різні літаки та вертольоти для посилення бойової авіації, проте наразі винищувачі F-16 залишаються в пріоритеті.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив, що повністю підтримує позицію командувача Сухопутних військ Олександра Сирського щодо посилення можливостей ударної авіації для забезпечення наступальних та оборонних дій Сил оборони.

– Повітряні сили розглядали і розглядають різні авіаційні платформи для посилення і подальшого розвитку бойової авіації України. В пріоритеті сьогодні, звісно, освоєння F-16, на який уже перенавчаються українські пілоти. Втім наші фахівці вивчають й інші можливості щодо збільшення бойового потенціалу авіації в цілому, – пояснив він.

За його словами, наразі на озброєнні перебувають чотири основні типи бойових літаків, які поступово замінюватиме західна техніка.

– Одразу відмовитися від експлуатації радянських літальних апаратів ми не зможемо. Тому поряд із F-16 у небі працюватимуть і МіГ-29, не виключено, що бойові спроможності бомбардувальників Су-24М посилить Mirage-2000D, а штурмовиків Су-25 – A-10 Thunderbolt II, – додав генерал.

Олещук зауважив, що днями обговорили з Сирським перспективні напрямки подальшої роботи у сфері розвитку та зміцнення авіаційної компоненти Повітряних сил та армійської авіації Сухопутних військ.

Читайте також

У Повітряних силах спростували дані про затримку надання Україні F-16

Днями командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Україні необхідно більше військових літаків для досягнення успіхів на полі бою.

За його словами, щодо літаків, то це можуть бути американські штурмовики А-10, здатні вражати різні наземні цілі противника – від артилерії до танків.

Крім того, на його думку, важливу роль у наступі можуть відіграти ударні гелікоптери, як-от AH-64 Apache та AH-1 Super Cobra, а також UH-60 Black Hawk.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9899
Опубліковано: 14.01.24