Dark mode


A+ | Скинути | A-
Залужний підтвердив знищення літаків А-50 і Іл-22
Залужний підтвердив знищення літаків А-50 і Іл-22
Генерал подякував Повітряним силам за чудово сплановану та проведену операцію в Приазов’ї.

Українські військові знищили російські літаки А-50 та Іл-22. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в Telegramу понедылок, 15 січня.

Воїни Повітряних сил Збройних сил України знищили ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22, – написав генерал.

Залужний подякував Повітряним силам за чудово сплановану та проведену операцію в Приазов’ї.

Також він оприлюднив відео, на якому вказано переміщення російських літаків і де саме вони впали.

Нагадаємо, увечері 14 січня соцмережі та ЗМІ повідомили про збиття Силами оборони російського літака далекого радіолокаційного виявлення й управління А-50 та пошкодження літака Іл-22М, які перебували над акваторією Азовського моря.

А сьогодні вранці у Повітряних силах натякнули на знищення літаків РФ над Азовським морем.

А-50 – літак далекого радіолокаційного виявлення та управління, створений на базі військово-транспортного літака Іл-76. За часів СРСР А-50 повинен був стати аналогом західних літаків AWACS. А-50 – у буквальному сенсі “очі” російських військових, оскільки він здійснює розвідку, дає цілевказівки російським винищувачам та наводить ракети. Вартість однієї машини – понад 330 млн доларів США.

Іл-22М – повітряний захищений пункт керування, а також літак радіотехнічної розвідки, який створений за часів СРСР на базі пасажирського літака дальньої авіації Іл-18. На початку вторгнення російські терористи мали 12 таких літаків (з 33, виготовлених за часів радянського режиму). Один з Іл-22М був збитий “вагнерівцями” під час заколоту Пригожина у червні 2023 року.

Обидва літаки станом на 2024 рік в Росії вже не виготовляються.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12879
Опубліковано: 15.01.24