Dark mode


A+ | Скинути | A-
У РФ порушено 354 кримінальні справи за “фейки” і “дискредитацію” армії
У РФ порушено 354 кримінальні справи за “фейки” і “дискредитацію” армії
Фото: Соцмережі

У Росії судять за поширення інформації, відмінної від офіційних даних про армію

“Фейками” про армію Росії може бути визнана будь-яка інформація, відмінна від поширюваної пресслужбою міноборони РФ.

З початку повномасштабної війни проти Україні в Росії порушили 273 кримінальні справи про військові “фейки” і 81 справу про “дискредитацію” збройних сил РФ. Про це повідомив голова слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, повідомляє незалежний російський телеканал Настоящее время.

Бастрикін покідомив, що до російських судів з березня 2022-го по січень 2024 року передано 134 справи щодо 136 осіб.

Правозахисний проєкт ОВД-Інфо веде незалежний підрахунок кримінальних справ за статтями про військові “фейки” (ст. 270.3 КК) й про “дискредитацію” російської армії (ст. 280.3 КК) і повідомляє, що за цей час фігурантами справ про “фейки” стала 261 людина, про “дискредитацію” російської армії – 155.

За майже два роки повномасштабної війни ОВД-Інфо нарахував понад 790 обвинувачених за висловлення антивоєнної позиції – у цих даних враховано й тих, кого звинувачують у “військових фейках” і в “повторній дискредитації армії” (ці статті з’явилися у кримінальному кодексі Росії після початку повномасштабного вторгнення).

Зазначається, що стати фігурантом подібної справи дуже просто, адже “фейками” про армію Росії може бути визнана будь-яка інформація, відмінна від поширюваної пресслужбою міноборони РФ. 

Нагадаємо, торік щодо матері загиблого під час обстрілу в Білгородській області тюменського строковика Афанасія Подаєва Алли Фатхелісламової склали протокол про “дискредитацію” армії після того, як вона дала інтерв’ю Новій газеті. Європа,

Дискредитація армії РФ. Оштрафували лідера групи ДДТ Юрія Шевчука

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10893
Опубліковано: 15.01.24