Dark mode


A+ | Скинути | A-
Салат, який важко переоцінити: лікар про несподівану користь вінегрету
Салат, який важко переоцінити: лікар про несподівану користь вінегрету
Сімейний лікар, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV розповіла про величезну користь, зокрема й несподівану, яку дає нашому організму всім знайомий вінегрет.

Український суперфуд

– З медичної точки зору корисність вінегрету дійсно складно переоцінити. Це справжній український суперфуд, коли в одній страві сходиться маса дуже важливих для здоров’я властивостей, – зазначила Людмила Сердюк.

Дуже важливо, за словами медика, те, що овочі для улюбленого багатьма українцями салату відварюють у шкірці, що дає змогу зберегти максимальну кількість вітамінів і мікроелементів.

Читайте також

Дієтолог назвав обов’язковий інгредієнт для салату, який допоможе зберегти молодість

Нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту

За словами терапевта, любителі вінегрету практично не скаржаться на роботу кишківника, завдяки великій кількості клітковини, яка ефективно виконує завдання нормалізації обміну речовин.

– А збалансований обмін речовин, як відомо, це запорука очищення організму від шкідливих токсинів і зміцнення імунної системи, – пояснила терапевт.

Салат краси

Саме тому, за словами лікарки, вінегрет можна сміливо назвати салатом краси, оскільки його очищувальний ефект сприяє омолодженню та підтягнутості шкіри.

А ще, додала Людмила Сердюк, практично всі дієтологи рекомендують включити вінегрет у програму зі зниження ваги. По-перше, ця страва дає швидке насичення навіть після невеликих порцій. По-друге, вінегрет досить низькокалорійний – всього близько 120 ккал на 100 г продукту.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13741
Опубліковано: 15.01.24