Dark mode


A+ | Скинути | A-
У розвідці розповіли, що стало з “вагнерівцями”
У розвідці розповіли, що стало з “вагнерівцями”
На базі ПВК Вагнера створено багато так званих приватних військових компаній, які знаходяться і під контролем міноборони РФ і Росгвардії.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький завив, що всі угрупування російської ПВК Вагнер переформатовані. Одна частина їх знаходиться в підпорядкуванні ЗС РФ, інша – вступила до аналогічних приватних компаній. Про це він розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

“Вже створено багато так званих приватних військових компаній, які знаходяться і під контролем міністерства оборони Росії, і під контролем Росгвардії”, – зазначив Скібіцький.

За його словами, ті “вагнерівці”, які підписали контракт з Міністерством оборони РФ чи Росгвардією, продовжують свою службу або в збройних силах Росії, або в інших приватних компаніях.

“Також відбулося переформатування групи “Вагнера” в інших країнах, де вони були залучені, насамперед в Африці, на Близькому Сході – в Сирії, в Лівії”, – розповів представник ГУР.

Скібіцький додав, що наразі у даних країнах ПВК “Вагнера”, як такого, вже немає, там діють інші приватні військової кампанії, які контролюються російським міністерством оборони.

Нагадаємо, в ISW розкрили “секретну” роботу ПВК Вагнер в Білорусі. Зазначалося, що “вагнерівці” працюють з особовим складом 51-ї артилерійської бригади і з курсантами білоруської військової академії.

Також повідомлялося, що “вагнерівців” перевезли з Білорусі в Малі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14049
Опубліковано: 15.01.24