Dark mode


A+ | Скинути | A-
Ердоган відмовився від участі у форумі в Давосі через ставлення його організаторів до війни в Ізраїлі
Ердоган відмовився від участі у форумі в Давосі через ставлення його організаторів до війни в Ізраїлі
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вирішив, що цього року представникам країни слід утриматися від участі у форумі в Давосі. Це пов’язано з позицією організаторів щодо війни Ізраїлю та ХАМАС, повідомляє “Bloomberg”.

Міністр фінансів Туреччини Мехмет Сімсек через це відмовився від поїздки на форум. Аналітики вважають, що це може вплинути на взаємодію Туреччини з потенційними інвесторами, у залученні яких країна дуже зацікавлена.

США і ЄС вважають ХАМАС терористичною організацією і повністю на боці Ізраїлю. Туреччина дотримується протилежного погляду і впевнена, що ХАМАС має право на захист своїх інтересів і прав палестинців, оскільки з боку Ізраїлю було багато утисків і несправедливості.

У Туреччині дотримуються офіційної політики Реджепа Таїпа Ердогана. Учора на футбольному матчі був заарештований ізраїльський футболіст, який грає в турецькому клубі. Він присвятив забитий гол “удару проти ХАМАС”. Його планують депортувати з країни.

Також у січні 2024 року в Туреччині було затримано підозрюваних у шпигунстві на користь Ізраїлю. Влада Туреччини попередила, що буде жорстко припиняти будь-які змови з метою знищення членів ХАМАС на своїй території.

Сообщение Ердоган відмовився від участі у форумі в Давосі через ставлення його організаторів до війни в Ізраїлі появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15820
Опубліковано: 15.01.24