Dark mode


A+ | Скинути | A-
Збиття літаків А-50 й Іл-22: в ISW прокоментували фейк росіян
Збиття літаків А-50 й Іл-22: в ISW прокоментували фейк росіян
Фото: Соцмережі

Наслідки атаки на Іл-22

Аналітики зазначають, що А-50 використовується для координації дій російської авіації і протиповітряної оборони.

Українські офіційні особи заявили, що українські сили знищили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 і серйозно пошкодили літак повітряного командного пункту Іл-22 в ніч на 14 січня. Однак інформаційний простір РФ переважно заперечував це і стверджував, що літак був “знищений дружнім вогнем російської протиповітряної оборони”. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики вважають, що така поведінка росіян дивна, оскільки А-50 використовується для координації дій російської авіації і протиповітряної оборони. Тому твердження про те, що російські ППО збили А-50, було б катастрофічним провалом з боку російських сил, якби це було правдою.

Одне з російських джерел, що спеціалізується на російській авіації, звинуватило російських командирів, що ті не мають належного досвіду, необхідного для їхніх посад. 

Іще одне російське інсайдерське джерело стверджує, що невстановлені російські суб’єкти створили фейк про те, як російські сили збили А-50, щоб запевнити російських пілотів, що польоти над Чорним і Азовським морями все ще безпечні, і що причиною інциденту була людська помилка.

“Незрозуміло, чому російські пілоти мають почуватися комфортніше з думкою про те, що їхні наземні засоби протиповітряної оборони є настільки некомпетентними”, – поставили риторичне запитання аналітики ISW.

Нагадаємо, 14 січня соцмережі та ЗМІ повідомили про збиття Силами оборони літака далекого радіолокаційного виявлення й управління А-50 та пошкодження літака Іл-22М, які перебували над акваторією Азовського моря.

Згодом головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив знищення літаків А-50 та Іл-22.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16775
Опубліковано: 16.01.24