Dark mode


A+ | Скинути | A-
Тривога, депресія, думки про суїцид: учені з’ясували вплив енергетиків на психіку
Тривога, депресія, думки про суїцид: учені з’ясували вплив енергетиків на психіку
Команда британських учених з Університету Тіссайд та Університету Ньюкаслаз під час дослідження з’ясувала, що молоді люди, які п’ють багато енергетичних напоїв, мають підвищений ризик виникнення тривоги, стресу, депресії та суїцидальних думок.

За словами вчених, високе споживання також пов’язане зі збільшенням ризикованої поведінки, такої як вживання психоактивних речовин, насильство і небезпечний секс, а також із поганою успішністю, проблемами зі сном і нездоровими дієтичними звичками.

Більше шкоди, ніж користі

– Енергетичні напої продаються дітям і молодим людям як спосіб підвищити працездатність, але наші результати показують, що насправді вони приносять більше шкоди, ніж користі, – зазначила провідна авторка, професорка кафедри харчування громадської охорони здоров’я Амелія Лейк.

Читайте також

Енергетики без цукру не дають тонізувального ефекту

За словами вченої, очевидно, що енергетичні напої шкідливі для психічного та фізичного здоров’я дітей і молодих людей, а також для їхньої поведінки та освіти. Тому необхідно вжити заходів зараз, щоб захистити їх від цих ризиків.

Заборона на продаж

Наразі серед учасників кампанії та науковців лунають заклики до уряду Великої Британії виконати своє зобов’язання 2019 року щодо введення повної заборони на продаж енергетичних напоїв особам, які не досягли 16 років.

Попереднє дослідження показало, що до третини дітей у Британії щотижня споживають енергетичні напої з кофеїном, а молоді люди з цієї країни є найбільшими споживачами енергетичних напоїв у Європі для своєї вікової групи.

Не рекомендуються для дітей

У відповідь багато великих супермаркетів Великої Британії згодом погодилися заборонити продаж енергетичних напоїв дітям.

Генеральний директор Британської асоціації безалкогольних напоїв (BSDA) Гевін Партінгтон заявив, що на енергетичних напоях є позначка про те, що їх не рекомендують для дітей, і що члени BSDA, як і раніше, прихильні підтримці відповідального продажу енергетиків.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18046
Опубліковано: 16.01.24