Dark mode


A+ | Скинути | A-
Затримано охоронника дитсадка, що наводив ракети на житлові будинки
Затримано охоронника дитсадка, що наводив ракети на житлові будинки
Фігурант потрапив у поле зору окупантів через свою знайому – хористку місцевої церкви УПЦ (МП).

СБУ затримала охоронника дитячого садка на Запоріжжі, що наводив російські ракети на будинки. Про це повідомляє СБУ на своєму каналі в Telegram у вівторок, 16 січня.

“Встановлено, що за його наведенням окупанти обстріляли житлові будинки у селищі Степногірськ напередодні 2024 року. Тоді внаслідок ворожого удару загинув 43-річний чоловік, багато приватних осель були пошкоджені або повністю зруйновані”, – йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що коригувальником ворожого вогню виявився охоронника місцевого дитсадка. Його дистанційно завербував у грудні 2023 року представник головного управління Генштабу ЗС РФ (ГРУ).

“У поле зору окупантів він потрапив через свою знайому – хористку місцевої церкви УПЦ (МП), яка втекла на тимчасово захоплену частину Запоріжжя, де працює на спецслужбу країни-агресора”, – розповіли в Службі безпеки.

Зловмисник коригував ракетні удари ворога по цивільній та критичній інфраструктурі регіону, через що страждало мирне населення.

“Співробітники СБУ затримали російського агента у його власному помешканні. Під час обшуку у нього вилучено мобільний телефон, який фігурант використовував для спілкування з російським гру через популярний месенджер”, – ідеться в повідомленні.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за статтею Державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Фігуранту тепер загрожує довічне ув’язнення. Нині він перебуває під вартою.

Як ми вже писали, СБУ затримала ексчиновницю, яка віддала загарбникам автопарк “швидких” для депортації українських дітей до Росії.

Раніше також повідомлялося про затриманння агентки РФ, яка вистежувала позиції ЗСУ біля Авдіївки й Мар’їнки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17137
Опубліковано: 16.01.24