Dark mode


A+ | Скинути | A-
Зеленський зустрівся з генсеком НАТО у Давосі
Зеленський зустрівся з генсеком НАТО у Давосі
Володимир Зеленський і Єнс Столтенберг обговорили ситуацію на полі бою в Україні і оборонні потреби нашої держави.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у межах Всесвітнього економічноо форуму в швейцарському Давосі. Про це повідомила пресслужба глави держави у вівторок, 16 січня.

Вказано, що співрозмовники обговорили ситуацію на полі бою в Україні і оборонні потреби нашої держави.

“Президент поінформував про масовані російські обстріли українських міст і громад, які відбулися останнім часом. Глава держави наголосив на важливості подальшого посилення української системи протиповітряної оборони”, – йдеться у повідомленні.

Було відзначено важливість підписання двосторонньої угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Великою Британією в межах Спільної декларації G7, ухваленої на саміті НАТО у Вільнюсі.

Зеленський розповів про продовження роботи над аналогічними документами з іншими партнерами й наголосив на важливості невідкладного підписання таких угод, які діятимуть до вступу України в НАТО.

Володимир Зеленський і Єнс Столтенберг обговорили підготовку наступного саміту Альянсу у Вашингтоні. Президент наголосив, що Україна очікує ухвалення рішень, які наблизять її членство в НАТО.

Раніше Столтенберг заявив, що НАТО продовжить надавати Україні “велику військову, економічну та гуманітарну допомогу”. Зокрема, члени Альянсу планують надати Україні у 2024 році “додаткові можливості на мільярди євро”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9970
Опубліковано: 16.01.24