Dark mode


A+ | Скинути | A-
Україна планує домагатися виключення Росії з ООН
Україна планує домагатися виключення Росії з ООН
МЗС України звернулося до країн, які є членами ООН, із пропозицією про виключення Росії з цієї організації, повідомляють “Українські новини”.

Заяву про це зробив заступник голови Комітету ВР з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко. Він нагадав, що після розпаду СРСР у 1991 році Росія стала членом ООН і постійним членом Радбезу як правонаступниця Радянського союзу. Це сталося після того, як було зачитано лист Бориса Єльцина, президента Росії.

“Протягом 30 років усі, зокрема й Україна, заплющували очі на те, що РФ увійшла до Організації Об’єднаних Націй тільки на підставі згаданого листа в обхід обов’язкової процедури. Тому Міністерство закордонних справ України офіційно звернуло увагу світової спільноти на цей факт: Росія ніколи не проходила обов’язкову статутну процедуру прийняття в ООН”, – заявив Арсеній Пушкаренко.

Народний депутат упевнений, що Україна може оскаржити те, що Росія – правонаступниця СРСР. Цей статус можуть мати й інші країни, які раніше входили до складу Радянського союзу. Росія може бути правонаступницею державних боргів СРСР – це ніхто оскаржувати не стане. А ось у всьому іншому інші країни, зокрема й Україна, можуть претендувати на отримання цього статусу.

Пушкаренко нагадав, що західні союзники України вводять санкції проти Росії, але цього недостатньо. Їм слід вивчити питання щодо виключення Росії з ООН – це буде демонстрацією прихильності до України і хороша політична підтримка країні.

Сообщение Україна планує домагатися виключення Росії з ООН появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13124
Опубліковано: 16.01.24