Dark mode


A+ | Скинути | A-
Нацполіція спростувала російський фейк про “постріл у працівника ТЦК”
Нацполіція спростувала російський фейк про “постріл у працівника ТЦК”
Ворог продовжує дискредитаційну кампанію, спрямовану на розпалювання ворожнечі в українському суспільстві шляхом поширення дезінформації.

Нацполіція України заявляє, що відео з російських медіа нібито про постріл у працівника ТЦК – це фейк.

“Під час моніторингу поліцейські виявили у російських медіа відео тривалістю дві секунди, яке описане як момент пострілу невідомої особи у працівника Територіального центру комплектування та соціальної підтримки буцім-то у ході процесу вручення повісток. В інформації зазначалось, що нібито саме Національна поліція опублікувала цей контент”, – йдеться в повідомленні.

Поліція повідомляє про підробку і наводить конкретні аргументи.

“Інформуємо, що у ході попередньої перевірки із залученням співробітників підрозділу кримінального аналізу встановлено, що вказане відео містить ознаки підробки: на опублікованому фрагменті відеозапису не відображено характерних ознак, притаманних пострілу з вогнепальної зброї; написи на жилеті зображуваної особи нерозбірливі, імовірно, написані іноземними літерами, а працівники ТЦК СП при виконанні службових обов’язків ходять в камуфльованому одязі та без світловідбивних жилетів; водяний знак на відео – підробка під вотермарку НПУ і не відповідає тій, якою маркується офіційне відео”, – заявляють у поліції.

Зазначається також, що до поліції не надходило жодних повідомлень щодо вбивства або поранення працівника ТЦК СП.

“Ворог продовжує дискредитаційну кампанію, спрямовану на розпалювання ворожнечі в українському суспільстві шляхом розповсюдження дезінформації. Закликаємо не поширювати інформацію російських медіа та довіряти лише офіційним джерелам!” – йдеться далі в повідомленні поліції.

Нагадаємо, раніше у Львові працівники військкомату силою заштовхали чоловіка в машинуі вибили телефон з рук жінки, яка хотіла все це зняти на камеру.

УХаркові двоє чоловіків у військовій формі та один у цивільному силоміць затягли чоловіка в мікроавтобус.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14906
Опубліковано: 16.01.24