Dark mode


A+ | Скинути | A-
У школах Білорусі ввели новий предмет, де навчатимуть допиту полонених
У школах Білорусі ввели новий предмет, де навчатимуть допиту полонених
Фото: sb.by

У Білорусі школярів навчать допиту американських полонених

Передбачені практичні уроки “з використанням тематичних слайдів, військово-навчальних кінофільмів та інших наочних посібників”.

У Білорусі для учнів 10-11 класів запровадили новий предмет – “Військовий переклад”. Затверджений Міністерством освіти документ у вівторок, 16 січня, опубліковано на порталі правової інформації Білорусі.

Вказується, що навчальна програма факультативних занять повинна “сформувати в учнів професійні навички та вміння військового перекладача, а також допомогти їм набути знання по структурі Збройних сил Сполучених Штатів Америки і Великобританії”.

За підсумками навчання школярі повинні будуть знати військову термінологію і абревіатури, класифікацію військово-топографічних карт, а також загальні відомості про американську і британську армії і їх озброєння.

Крім того, дітей вчитимуть читати зміст бойових документів, у тому числі іноземними мовами, робити їх переклад на російську, вести допит військовополонених, а також визначати за знаками розрізнення військовослужбовців Збройних сил США і Великої Британії, їх приналежність до звань і категорій.

Як повідомлялося, за словами командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, на кордоні з Білоруссю нині спокійно, але для військових це не привід розслаблятися, адже в будь-який момент ситуація може змінитися.

Нагадаємо, у Білорусі стартувала раптова перевірка чергових сил ВПС і ППО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19938
Опубліковано: 17.01.24