Dark mode


A+ | Скинути | A-
Польща збільшить число професійної армії на 10 тисяч осіб
Польща збільшить число професійної армії на 10 тисяч осіб
Фото: Credit Image

В Польщі заплановано збільшення 3000 осіб сил територіальної оборони, а також на 5000 тих, хто проходить добровільну основну військову службу

Загальна чисельність армії Польщі на сьогоднішній день перевищує 193 тисячі осіб, з них професійних військових – 125,5 тисяч.

Кількість професійних військовослужбовців Війська Польського у 2024 році збільшать на 10 тисяч осіб. Крім того, зросте чисельність сил територіальної оборони та добровольців. про це заявив заступник міністра національної оборони Польщі Павло Бейда, повідомляє польске інформагентство PAP.

Зокрема, буде збільшено кількість офіцерів Служби військової контррозвідки та Служби військової розвідки.

“Загалом у СВК та СЗР буде 3320 офіцерів. Це означає, що у 2024 році їх буде на 300 осіб більше, ніж у 2023 році”, – зазначив чиновник.

Окрім збільшення чисельності професійних військовослужбовців, заплановано збільшення 3000 осіб сил територіальної оборони, а також на 5000 тих, хто проходить добровільну основну військову службу (DZSW).

На сьогоднішній день загальна чисельність армії Польщі перевищує 193 тисячі осіб, включаючи тероборону та добровольців. Число професійних військовослужбовців складає близько 125,5 тисяч осіб.

Польська опозиція, яка перемогла в грудні на парламентських виборах, неодноразово критикувала плани чинного уряду стоосовно збільшення чисельності армії та контрактів, що укладаються структурами Міноборони.

Пізніше нове керівництво польського військового відомства заявляло, що обсяг фінансування “залишиться незмінним – на дуже високому рівні”, при цьому всі укладені попередниками контракти будуть переглянуті.

Нагалдаємо, у вересні 2023 року міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що Військо польське “буде найсильнішою сухопутною армією в Європі”. 

Польща створює нову механізовану дивізію

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14419
Опубліковано: 17.01.24