Dark mode


A+ | Скинути | A-
Суд ООН зобов’язав Ізраїль вжити заходи для захисту палестинців у Газі
Суд ООН зобов’язав Ізраїль вжити заходи для захисту палестинців у Газі
Фото: Anadolu

Позов у суд ООН подала ПАР

Ізраїль має через місяць відзвітувати суду ООН про виконання відповідних заходів щодо захисту населення сектору.

Міжнародний суд ООН у п’ятницю не став закликати Ізраїль припиняти військову операцію в секторі Гази. Проте він ухвалив, щоб ізраїльська сторона вжила заходів для захисту палестинців у секторі Гази, повідомляє Bloomberg.

“Ізраїль має терміново вжити заходів, щоб забезпечити надання послуг і гуманітарної допомоги (…) палестинцям у Секторі Гази”, заявила голова суду Джоан Доног’ю, яка оголосила це проміжне рішення

Суд постановив, що Ізраїль зобов’язаний забезпечити захист будівель у Газі, а також – безперешкодне надходження в анклав гуманітарної допомоги. У суді також зобов’язали ізраїльську владу “вжити заходів проти тих, хто підбурює до геноциду”. Мова, зокрема, про “вбивство членів групи, заподіяння серйозних тілесних ушкоджень або розумового розладу членам групи, умисне створення для будь-якої групи таких життєвих умов, які розраховані на повне або часткове фізичне знищення її”.

Суд наказав Ізраїлю відзвітувати через місяць про виконання відповідних заходів. Це рішення суд ухвалив за позовом ПАР зі звинуваченням Ізраїлю в геноциді палестинського населення в Газі.

ПАР вимагала, щоб у рамках тимчасових заходів суд розпорядився негайно припинити воєнні дії в Газі, але в суді пояснили, що мають право ухвалювати тимчасові заходи, які відрізняються від того, що запитує позивач.

Нинішнє рішення суду – проміжне. Ідеться про заходи, що треба вжити, не чекаючи завершення розгляду. Вжиття таких заходів не означає, що суд уже ухвалив рішення, чи винен Ізраїль у скоєнні геноциду. 

Раніше міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що Ізраїль планує незабаром завершити інтенсивну фазу наступу у південній частині сектору Гази.

Нетаньяху: Ізраїль на шляху до перемоги

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13487
Опубліковано: 26.01.24