Dark mode


A+ | Скинути | A-
ЄС зруйнує економіку Угорщини в разі відмови підтримати виділення допомоги Україні – FT
ЄС зруйнує економіку Угорщини в разі відмови підтримати виділення допомоги Україні – FT
Якщо Угорщина не погодиться проголосувати за виділення допомоги Україні, Євросоюз може ввести проти неї економічні санкції, повідомляє “Financial Times”.

Відстоювання своєї позиції може дорого обійтися Угорщині. Економіка країни руйнуватиметься доти, доки вона не піде на поступки ЄС і не стане вести спільну політику з Євросоюзом.

ЄС уже попередив Віктора Орбана, що якщо на саміті 1 лютого Угорщина не зніме вето, то Євросоюз відмовиться надавати країні фінансову допомогу. Це призведе до зниження інтересу до інвестицій в угорську економіку і падіння курсу форинта. Країні доведеться зіткнутися з уповільненням зростання економіки і безробіттям.

Економіка Угорщини і без тиску ЄС дуже вразлива. У бюджеті великий дефіцит, у країні висока інфляція, а валюта слабка. Економіка країни сильно залежить від фінансування ЄС.

Угорський міністр у справах ЄС Янош Бока заявив, що підтримка виділення Україні 50 млрд євро можлива тільки за умови можливості щорічно накладати вето на продовження фінансування. Країни ЄС цей варіант не влаштовує через побоювання, що Угорщина може надалі знову перешкоджати виділенню грошей для України.

Деякі країни ЄС пропонували позбавити Угорщину права голосу в Євросоюзі, якщо вона наполягатиме на своєму і відмовлятиметься голосувати за допомогу Україні. Однак для ухвалення такого рішення потрібні голоси всіх країн ЄС, а серед них є і противники таких радикальних заходів.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан наклав вето на виділення Україні 50 млрд євро. В обмін на рішення, яке хоче ухвалити ЄС, він запропонував Євросоюзу розморозити виділення грошей для Угорщини, які були їй давно обіцяні, але водночас із різних причин не надавалися. Багато угорців поділяють його позицію: вони не проти допомоги Україні від ЄС, однак насамперед потрібно подумати про себе й отримати від Євросоюзу гроші на розвиток своєї країни.

Сообщение ЄС зруйнує економіку Угорщини в разі відмови підтримати виділення допомоги Україні – FT появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11974
Опубліковано: 29.01.24