Dark mode


A+ | Скинути | A-
Чи шкодять волоссю сульфати і парабени в складі шампуню
Чи шкодять волоссю сульфати і парабени в складі шампуню
Зі зростанням популярності чистих і органічних засобів з догляду, б’юті-індустрія обросла великою кількістю міфів, в які ми беззастережно віримо. Наприклад, деякі з нас чули, що сульфати і парабени в складі засобів для волосся псують його і ведуть до випадання. Тому на полицях магазину з легкістю можна знайти баночки шампунів і кондиціонерів із заповітним написом «без парабенів». Але чи дійсно вони нам потрібні? Розбираємося, чи шкодять волоссю сульфати і парабени в складі шампунів.

Парабени

Парабени — це тип консервантів, вперше представлених в 1950-х роках, які використовуються для продовження терміну зберігання товарів для здоров’я і краси, запобігання росту в них цвілі і бактерій. Парабени дозволяють продуктам зберігатися в шафах для ванних кімнат протягом декількох місяців, що робить їх дешевшими для компаній масового ринку. Деякі дослідження показали, що парабени мають здатність порушувати гормональну функцію, впливаючи на естроген, і викликають збільшення клітинного поділу, пов’язаного з певними видами раку і репродуктивними проблемами у жінок. Однак відсоток консервантів у формулах продуктів часто дуже низький, тому дійсно надати якийсь вплив на організм людини в такій кількості вони не можуть.

Парабени в шампуні часто замінюють на інші інгредієнти — наприклад, використовують етиловий спирт. І хоч він для нас зрозуміліший, це не означає, що він безпечний для волосся. Навпаки, спирт сильно сушить і шкіру голови, і волосся, що робить його тоншим і слабкішим і в кінцевому підсумку призводить до його випадання. Відмінним рішенням може стати органічна косметика без зайвих домішок, яка має маленький термін придатності. Але тут теж потрібно бути акуратнішими: натуральні інгредієнти в складі таких шампунів можуть викликати сильні алергічні реакції. Тому при покупці натуральних засобів завжди перевіряйте склад на упаковці.

Сульфати

Сульфати є інгредієнтами для очищення та піноутворення, найчастіше зустрічаються в побутових мийних засобах, засобах для миття тіла та шампунях. У шампунях існують два основних типи сульфатів: лаурил сульфат натрію (SLS) і лаурет сульфат натрію (SLES). Ці інгредієнти створюють ефект піни в шампунях, а також допомагають видалити бруд і жир з вашого волосся.

Сульфати легко виявити в шампунях. Якщо ваш шампунь легко утворює піну, коли ви використовуєте його в душі, швидше за все, він містить сульфати. Шампуні без сульфатів практично не піняться. Небезпека сульфатів полягає в тому, що вони разом з брудом видаляють натуральні олії, які допомагають підтримувати здоров’я волосся. Це може призвести до того, що ваше волосся стане сухим і ламким. Тому якщо ви володарка сухого і тонкого волосся, а також хвилястого або кучерявого, краще уникати шампунів з сульфатами в складі.

No Newer Articles

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 4541
Опубліковано: 02.02.24