Dark mode


A+ | Скинути | A-
Росіяни поскаржились на обстріл "пекарні" в Лисичанську. Насправді там засідали окупанти
Росіяни поскаржились на обстріл "пекарні" в Лисичанську. Насправді там засідали окупанти
Вчора російські окупанти заявили про приліт нібито в будівлю пекарні в Лисичанську (Луганська область). Однак, за даними Лисичанської міської військової адміністрації, в момент прильоту там перебували окупанти та колаборанти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Суспільне Донбас".

Вчора, 3 лютого, ватажок бойовиків так званої "ЛНР" Леонід Пасічник заявив про обстріл пекарні у Лисичанську та звинуватив в цьому ЗСУ. Як стверджують окупанти, в результаті обстрілу загинули 28 людей.

Але на відео та фото, які поширювали місцеві Telegram-канали, на зруйнованій обстрілом будівлі було видно напис "Ресторан". Як розповіли "Суспільному" в Лисичанській МВА окупанти відкрили там пекарню вже після окупації міста. Вона використовувалась окупантами у власних цілях.

"Заклад, про який йде мова, окупанти використовували в своїх цілях. В ньому вони харчувались й проводили наради. Пекарня почала функціонувати вже після окупації міста. Її запустили, аби випікати хліб для фронту", - зазначили в МВА.

Серед загиблих в результаті прильоту, за даними Telegram-каналів, власник закладу - місцевий бізнесмен, а також колаборант, який працював в окупаційній "податковій".

"Прильот був в той час, як окупанти зібрались там. Той список загиблих, що гуляє мережею інтернет, складають здебільшого колаборанти", - пояснили в МВА.

Окупація Лисичанська

Російські окупанти захопили Лисичанськ у липні 2022 року після того, як ЗСУ довелося відходити з міста.

Начальник Лисичанської міської військової адміністрації Валерій Шибіко називав Лисичанськ містом, де дислокуються підрозділи армії РФ. Росіяни фактично перетворили місто на військову базу. А щоб місцеві жителі не здавали місця базування окупантів, вони закривають цілі квартали Лисичанська.

Ситуація на фронті 4 лютого

За даними Генерального штабу ЗСУ, протягом доби на фронті відбулось 59 бойових зіткнень. Ворог завдав 32 авіаційних удари та здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Детальніше про обстановку на фронті читайте за посиланням.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16449
Опубліковано: 04.02.24