Dark mode


A+ | Скинути | A-
Як позбутися закрепу: експерти пояснили, чи допоможе вживання апельсину
Як позбутися закрепу: експерти пояснили, чи допоможе вживання апельсину
Експерти прокоментували новий спосіб позбутися закрепу за допомогою споживання цілих апельсинів разом з шкіркою, посипаних корицею та каєнським перцем.

Швидке вирішення проблем

У соцмережах обговорюють новий спосіб позбутися закрепу. За словами інстаграмерки Бетані Угарте-Кемерон, ключем до миттєвого випорожнення кишківника є тарілка скибочок апельсина зі спеціями – гострим перцем та корицею.

Вона стверджує, що така комбінація призводить до миттєвого випорожнення через вміст антиоксиданту нарінгеніну в апельсиновій шкірці та  рецепторів, які  активують кориця та каєнський перець.

Думка фахівців

На думку дієтологів, ці інгредієнти дійсно мають корисні властивості, але спосіб не є швидким рішенням. Апельсини, які  містять клітковину, не обов’язково викликають негайне випорожнення.

По-перше, це потребує певного часу на процес травлення. По-друге, щодо антиоксиданту нарінгеніну, його ефективність у лікуванні запорів у людей ще не доведена. По-третє, кориця та каєнський перець хоча й допомагають активувати рецептори TRVP1, але водночас інколи спричиняють дискомфорт та біль.

Тож замість того, щоб шукати швидкі рішення, експерти рекомендують для нормальної дефекації і здоров’я кишківника дотримуватися принципів здорового способу життя.

Адже лікування запорів потребує змін у харчуванні, вживання клітковини, підвищення рівня гідратації, регулярної фізичної активності та призначення лікарських засобів за необхідності.

Однак, перш ніж вживати будь-які заходи, важливо проконсультуватися з кваліфікованим фахівцем для отримання індивідуальних порад. Нехтування таких проблем може призвести до подальшого загострення закрепів та серйозних ускладнень.

Читайте також

Чотири способи швидко позбутися закрепу в домашніх умовах

Джерело: Health 

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11278
Опубліковано: 05.02.24