Dark mode


A+ | Скинути | A-
Коли може змінитися ситуація на фронті в Україні – прогноз естонського генерала
Коли може змінитися ситуація на фронті в Україні – прогноз естонського генерала
Не раніше другої половини року можна розраховувати на зміну ситуації на фронті, але тільки в разі передання Україні нових систем ППО і далекобійної зброї.

Про це заявив глава Сил оборони Естонії генерал Мартін Херем.

– За останній час серйозних змін на фронті не відбулося, і я не думаю, що правильно називати ситуацію, що склалася, патовою. Зараз триває позиційна війна, у якій обидві сторони вимотують одна одну, – вважає він.

Читайте також

В Естонії заборону Україні бити по території РФ вважають великою помилкою Заходу

За його словами, РФ готова піти на дуже великі втрати, щоб хоч трохи просунутися вперед, тому ситуація на фронті дуже напружена, при цьому можливості України досі поступаються російським.

– Підраховано, що Росія вклала у війну втричі більше, ніж, наприклад, сукупна підтримка Заходу. Тож у цьому відношенні Україна змогла досягти успіху, оскільки їй, як і раніше, вдається стримувати російський наступ, – додав Херем.

Прогнозуючи подальший розвиток ситуації на фронті, естонський генерал сказав, що окупаційні війська ще можуть просуватися на сотні метрів, місцями на кілометр, зазнаючи величезних втрат.

– Якщо Україні буде виділено кошти як на протиповітряну оборону, так і на далекобійні системи – а я думаю, що це станеться в першій половині цього року, – то ми зможемо побачити певні зміни в другій половині цього року, – підсумував він.

Читайте також

За добу ЗСУ ліквідували 880 окупантів та 65 одиниць важкої техніки – Генштаб

Повномасштабна війна в Україні триває вже 733-тю добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16827
Опубліковано: 26.02.24