Домашнє пісочне печиво “Ріжки” з сирною начинкою, як в дитинстві
Готуємо пісочне печиво нашого дитинства “Ріжки” з сирною начинкою: виходить м’якеньке, розсипчасте та дуже смачне, зберігайте рецепт, щоб не загубити.
Інгредієнти:
Борошно 260 г
Вершкове масло 100 г
Цукор 50 г
Ванільний цукор 1 ч.л.
Розпушувач 1/4 ч.л.
Сметана 50 г
Жовток 1 шт
Сік лимона 1 ч.л.
Начинка:
солодкий сир 100 г
крохмаль 1 ч.л.
родзинки за бажанням
Приготування:
До борошна додати кубики холодного масла і перетерти в дрібну крихту.
Всипати цукор, ванільний цукор і розпушувач, добре перемішати вінчиком чи лопаткою.
Додати сметану, жовток, лимонний сік. Швидко замісити м’яке, однорідне тісто.
Чашу з тістом накрити і прибрати в холодильник на 40-50 хвилин.
Для начинки до солодкого сиру додати родзинки (за бажанням), крохмаль і добре перемішати.
Охолоджене тісто розділити на 8 частин, по черзі кожну частину розкачати пластом товщиною 3-4 мм. Вирізати півколо.
На один бік викласти начинку і згорнути до середини один раз, щоб тісто закрило начинку.
На стороні, що залишилася, паралельно прямого краю зробити 3-4 надрізи не доходячи до краю і згорнути печиво до кінця.
Закрутити заготовку до кінця формуючи ріжок.
Викласти заготовки на деко на відстані один від одного. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 12-15 хвилин при 170 гр. С.
Перед подачею пісочне печиво, що остигло, посипати цукровою пудрою. Це дуже ніжно та смачно – обов’язково порадуйте себе та побалуйте близьких домашньою смакотою до чаю!
No Newer Articles
Поділитися:
Наші мобільні додатки:
Готуємо пісочне печиво нашого дитинства “Ріжки” з сирною начинкою: виходить м’якеньке, розсипчасте та дуже смачне, зберігайте рецепт, щоб не загубити.
Інгредієнти:
Борошно 260 г
Вершкове масло 100 г
Цукор 50 г
Ванільний цукор 1 ч.л.
Розпушувач 1/4 ч.л.
Сметана 50 г
Жовток 1 шт
Сік лимона 1 ч.л.
Начинка:
солодкий сир 100 г
крохмаль 1 ч.л.
родзинки за бажанням
Приготування:
До борошна додати кубики холодного масла і перетерти в дрібну крихту.
Всипати цукор, ванільний цукор і розпушувач, добре перемішати вінчиком чи лопаткою.
Додати сметану, жовток, лимонний сік. Швидко замісити м’яке, однорідне тісто.
Чашу з тістом накрити і прибрати в холодильник на 40-50 хвилин.
Для начинки до солодкого сиру додати родзинки (за бажанням), крохмаль і добре перемішати.
Охолоджене тісто розділити на 8 частин, по черзі кожну частину розкачати пластом товщиною 3-4 мм. Вирізати півколо.
На один бік викласти начинку і згорнути до середини один раз, щоб тісто закрило начинку.
На стороні, що залишилася, паралельно прямого краю зробити 3-4 надрізи не доходячи до краю і згорнути печиво до кінця.
Закрутити заготовку до кінця формуючи ріжок.
Викласти заготовки на деко на відстані один від одного. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 12-15 хвилин при 170 гр. С.
Перед подачею пісочне печиво, що остигло, посипати цукровою пудрою. Це дуже ніжно та смачно – обов’язково порадуйте себе та побалуйте близьких домашньою смакотою до чаю!
No Newer Articles
Поділитися:
Наші мобільні додатки:
Опубліковано: 01.03.24