Dark mode


A+ | Скинути | A-
Чому працівники ТЦК іноді вручають повістки людям з інвалідністю – пояснили в ЗСУ
Чому працівники ТЦК іноді вручають повістки людям з інвалідністю – пояснили в ЗСУ
Якщо чоловік отримав інвалідність після приписки до призовної дільниці або взагалі не стоїть на обліку в територіальному центрі комплектування (ТЦК), там не можуть знати про стан його здоров’я.

Так в оперативному командуванні Північ пояснили, чому люди з інвалідністю інколи можуть отримувати повістки з військкоматів.

– Доволі розповсюджена претензія до працівників ТЦК, яка трапляється у соцмережах, — що повістки вручають чоловікам з інвалідністю. Однак якщо чоловік отримав інвалідність після приписки до призовної дільниці або взагалі не стоїть на обліку в ТЦК, то там про його інвалідність знати не можуть, – пояснюють військові.

Там нагадали, що згідно з постановою міністра оборони від 30 грудня 2022 року, у разі зміни персональних даних військовозобов’язані повинні повідомити про це ТЦК протягом семи днів.

– Тобто якби чоловіки вчасно звертались до ТЦК, таких випадків було б суттєво менше, – зауважують в ОК Північ.

Читайте також

”Зради” не буде: Арахамія про мобілізацію опікунів людей з інвалідністю та аспірантів

Нещодавно у Тернопільської області помер 49-річний чоловік, якого доправили до лікарні з території роти охорони ТЦК. Знайомі загиблого стверджують, що його всю ніч били представники військкомату.

Як стверджують у поліції, попередньо, медики діагностували у чоловіка напад судом, анамнез епілепсія, а під час огляду тіла нібито не виявили видимих тілесних ушкоджень та слідів насильницької смерті.

Більше буде відомо після проведення судово-медичної експертизи.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10850
Опубліковано: 11.03.24