Dark mode


A+ | Скинути | A-
До 14 років за ґратами засуджено жителя Харківщини, який під час захоплення Бала…
До 14 років за ґратами засуджено жителя Харківщини, який під час захоплення Бала…
До 14 років за ґратами засуджено жителя Харківщини, який під час захоплення Балаклії очолив псевдополіцію, а згодом й окупаційну адміністрацію

????За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав громадянина винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

????Йому призначено покарання у виді 14 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органах України строком на 11 років з конфіскацією всього належного йому майна.

????Прокурори довели, що під час окупації м. Балаклія колишній правоохоронець добровільно співпрацював з представниками зс рф.

????На початку червня 2022 року чоловік обійняв посаду «исполняющего обязанности начальника Балаклейского отдела полиции Изюмского района Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

????До його повноважень входило: прийом на роботу нових співробітників, затвердження внутрішніх документів, організація службової діяльності та матеріально-технічного забезпечення підлеглих. Також засуджений брав участь у нарадах, які проводили представники окупаційних органів влади. 

????Він також пропонував своїм колишнім колегам працевлаштуватись до псевдополиції, аргументуючи високою заробітною платою у російських рублях та комфортними умовами праці.

????У подальшому окупанти перепризначили чоловіка на посаду «исполняющего обязанности начальника Балаклейского территориального управления Изюмской ВГА Харьковской области».

????Після того, як ЗСУ почати контрнаступ на Харківщині, псевдопосадовець намагався втекти до «лнр», проте у м. Куп’янськ його затримали співробітники ДБР. 

????Досудове розслідування проводив СВ Управління СБУ в Харківській області. Оперативний супровід – ДВКР СБУ.

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19452
Опубліковано: 11.03.24