Dark mode


A+ | Скинути | A-
Латвія передбачила новий пакет допомоги Україні
Латвія передбачила новий пакет допомоги Україні
Латвія приєдналася до коаліції дронів, і незабаром Україна отримає партію безпілотників, повідомила прем’єр-міністр країни.

Латвія передбачила новий пакет військової допомоги для України. Про це в четвер, 4 квітня, прем’єр-міністр Латвії Евіка Сіліня повідомила під час спільного з прем’єр-міністром України брифінгу, пише РБК-Україна.

“Латвія вже цього місяця передбачила наступний пакет військової допомоги. І ми також передбачили пожертви як на матеріально-технічні речі, так і амуніцію й озброєння, яке є у нас. Особливо амуніція дуже важлива для України. Це ми також обговорили сьогодні з прем’єр-міністром України. Дуже важливі вибухові речовини, транспорт, зброя, індивідуальне екіпірування”, – сказала вона.

Сіліня також зазначила, що її країна приєдналася до коаліції дронів, і незабаром Україна отримає від Латвії партію безпілотників.

“Ми плануємо надіслати перші дрони загальною вартістю 1 млн євро. Дрони вже перевірені. Наші колеги визнали, що дрони відповідають вимогам”, – зазначила прем’єр Латвії.

Повідомляється також, що Латвія підтримала ініціативу Чехії щодо придбання артилерійських боєприпасів для України, і її внесок становитиме 10 млн євро.

Крім того, Латвія передбачила постачання Україні військового екіпірування і проведення реабілітації поранених українських військових.

Нагадаємо, українська урядова делегація прибула з візитом до Латвії. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорює у Ризі питання двосторонньої співпраці, зокрема військово-технічну допомогу.

Раніше стало відомо, шо уряд Латвії затвердив новий пакет комплексної допомоги Україні у 2024 році – на відбудову та на підтримку ЗСУ через Європейський фонд миру.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8076
Опубліковано: 04.04.24