Dark mode


A+ | Скинути | A-
Фінляндія тимчасово закрила морські пункти пропуску біля кордону з Росією
Фінляндія тимчасово закрила морські пункти пропуску біля кордону з Росією
Влада Фінляндії вирішила закрити пункти пропуску для приватних катерів у східній частині Фінської затоки. Гельсінкі пояснює обмеження наміром захистити ці шляхи від нелегальних мігрантів, які намагаються потрапити до Євросоюзу з території РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Yle.

"Закриваючи прикордонні пункти Балтійського моря, ми готуємося до того, що шукачі притулку не почнуть прибувати до Фінляндії на човнах", - розповів представник прикордонно-морського відділу Прикордонної служби Фінляндії Марко Турунен.

Напередодні урядова рада на засіданні вирішила закрити пункт пропуску, що веде до Сайменського каналу, і пункти пропуску в східній частині Фінської затоки для катерів.

Зазначається, що прикордонні пункти пропуску в портах Хаапасаарі та Нуйямаа, а також водний рух Сантіо будуть закриті для них до 15 квітня.

Фінляндія закриває деякі морські пункти пропуску до середини квітня (фото: yle.fi)

У Прикордонній службі країни вважають, що люди, які шукають притулку, можуть почати намагатися дістатися до Фінляндії водним шляхом, якщо пункти перетину кордону для водного сполучення в східній частині Фінської затоки залишаться відкритими.

За словами Турунена, закриття прикордонних пунктів є превентивним заходом.

Закриття кордонів із РФ

Нагадаємо, 30 листопада минулого року Фінляндія вирішила закрити всі пункти пропуску на кордоні з Росією. Це сталося на тлі величезної кількості нелегальних мігрантів, які хотіли в'їхати до Фінляндії з території РФ.

Через деякий час влада Фінляндії заявила про намір відкрити два пункти пропуску на кордоні з Росією. Проте вже наступного дня країна знову вирішила закрити цю ділянку кордону.

Додамо, 4 квітня уряд Фінляндії продовжив термін закриття пропускних пунктів на кордоні з Росією до подальшого повідомлення. Водночас до списку додадуть кілька портів у список, куди буде заборонено в'їзд.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14928
Опубліковано: 06.04.24