Dark mode


A+ | Скинути | A-
Україна отримає 10% від необхідної кількості F-16
Україна отримає 10% від необхідної кількості F-16
Зеленський розповів, що винищувачів, які цього року передадуть партнери недостатньо для захисту, але Україна розробляє власну зброю проти російських КАБів.

Цього року Україна отримає лише 10% від необхідної кількості винищувачів. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю в ефірі телемарафону у суботу, 6 квітня.

“Окрім тих, що у нас є, те, що нам наразі готові давати партнери у 2024 році, складає 10% від того об’єму, який нам потрібен. Що таке 10% від того об’єму? Від складу нашого сучасного повітряного флоту, якого достатньо самостійно перемогти ту кількість російських літаків, які працюють по Україні”, – зазначив Зеленський.

За його словами, якщо боротися у небі, то боротися і перемагати, а не просто говорити: “У нас є винищувачі F-16”.

“Нам потрібна відповідна кількість. І ми розуміємо, що 10% від цього у цьому році буде. Але якщо і літаки, і ППО – так можна”, – додав глава держави.

У цьому контексті він повідомив, що зараз в Україні триває розробка зброї проти російських керованих авіабомб.

“Наразі проти КАБів є лише один формат – ППО: ти збиваєш винищувачі, ти збиваєш носії. І воно спрацювало – кілька десятків разів. Нам зрозуміло, як працюють системи ППО, й РФ дуже боїться цього”, – зазначив Зеленський.

Президент поінформував, що інша зброя проти авіабомб в Україні розробляється, вітчизняна, але відмовився сказати, про що мова.

Нагадаємо, Нідерланди збираються передати Україні 24 винищувачі F-16. Про це сказала міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен. За її словами, літаки будуть передані Україні, як тільки все буде готово.

Раніше Зеленський заявляв, що Нідерланди обіцяли 42 винищувачі F-16 для нашої країни. “І це лише початок”, – стверджував глава держави.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12541
Опубліковано: 07.04.24