Dark mode


A+ | Скинути | A-
Присутній проросійський страх: Подоляк про зволікання партнерів із ЗРК Patriot
Присутній проросійський страх: Подоляк про зволікання партнерів із ЗРК Patriot
Західні партнери зволікають із передачею Україні систем протиповітряної оборони ЗРК Patriot, бо все ще бояться можливої ескалації війни з боку Росії.

Таку думку в ефірі телеканалу Freedom висловив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

За його словами, президент України Володимир Зеленський неодноразово наголошував західним партнерам про необхідність додаткових установок для захисту від ракетних атак ворога.

Очільник держави заявляв, що п’ять – сім систем ППО Patriot можуть захистити індустріальні платформи в Україні.

— Європейським країнам, особливо у Східній і Північній Європі, здається, що ось буквально завтра Росія буде атакувати їх ракетами. Зокрема тими ж балістичними, гіперзвуковими, що й Україну. Наші партнери все одно відчувають внутрішній страх, тому логіка така — давайте просто нехай Patriot стоять у нас, — заявив Подоляк.

Ескалація війни

Крім того, уряди країн-партнерів побоюються, що Росія піде на ескалацію війни, якщо вони почнуть надавати Україні більше озброєння.

Подоляк стверджує, що якраз відбувається все навпаки.

– Насправді все виглядає навпаки. Що повільніше йде постачання в Україну, то швидше якраз ця ескалація відбувається. Тому що Росія весь час думає примітивно, мовляв, ще трошки, і ми дотиснемо, ще трошки, і доламаємо, зруйнуємо коаліцію проукраїнську, виграємо в цій війні. Або принаймні не програємо, – сказав Подоляк.

Саме акцент, що надання Україні більшого обсягу озброєння сприятиме ескалації, на жаль, продовжує діяти, наголосив Подоляк.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11649
Опубліковано: 07.04.24