Dark mode


A+ | Скинути | A-
Атаки по Харкову, розстріл українських воїнів у Кринках, ситуація на ЗАЕС: новини 7 квітня
Атаки по Харкову, розстріл українських воїнів у Кринках, ситуація на ЗАЕС: новини 7 квітня
Російські військові обстріляли протягом доби Харків, Куп’янськ, Гуляйполе, Роботине та інші міста України. На території Запорізької АЕС здетонував дрон, що зафіксували спостерігачі МАГАТЕ.

У районі Роботиного Запорізької області окупанти використовують авіацію для атак керованими авіабомбами та некерованими ракетами.

У Кринках Херсонської області російські окупанти розстріляли трьох полонених українських військовослужбовців.

У російському Орську зупинено роботу нафтопереробного заводу внаслідок прориву дамб, що спровокувало масштабне затоплення міста.

Що відбулося в Україні та світі за добу 7 квітня 2024 року – читайте далі у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Обстріл Харкова

Авіаудари по Куп’янську

Атака по Гуляйполю

Детонування дрона на ЗАЕС

Ситуація в Роботиному

Розстріл українських військових у Кринках

Нові українські розробки

$700 млн на розмінування України

Скандал з ТЦК в Одеській області

Потоп в російському Орську

Обстріл Харкова

Протягом доби 7 квітня неодноразово прогриміли вибухи в Харкові, де зафіксовано щонайменше чотири прильоти внаслідок російських обстрілів.

У Харкові постраждали п’ятеро людей. Зокрема, у 45-річного чоловіка – осколкові поранення, а у чотирьох жінок віком від 37 до 72 років – гостра реакція на стрес.

Внаслідок обстрілу Харкова пошкоджено щонайменше 13 багатоповерхівок і приватних будинків, навчальні заклади, кафе, гуртожиток, готель, автомобілі, гаражі та інше.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Авіаудари по Куп’янську

Російські війська скинули з літака керовану авіабомбу на Куп’янськ Харківської області, внаслідок чого зруйновано чотириповерховий житловий будинок.

За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, під завалами квартири на останньому поверсі будинку загинула жінка. Її тіло вдалося дістати лише тоді, коли комунальне підприємство надало кран.

Фото: ДСНС

Атака по Гуляйполю

У Запорізькій області не припиняються російські обстріли. Внаслідок ворожої атаки у Гуляйполі загинуло троє людей під завалами власної оселі.

За даними Запорізької ОВА, серед поранених – подружжя, 65-річний чоловік і його 64-річна дружина.

Дивіться також

Що таке КАБ: у чому небезпека та як Україна може протидіяти авіабомбам РФ

Детонування дрона на ЗАЕС

На території Запорізької АЕС здетонував невідомий дрон, зафіксували в Міжнародному агентстві з атомної енергії.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі закликав утримуватися від дій, які суперечать п’яти принципам МАГАТЕ та ставлять під загрозу ядерну безпеку.

Фото: УНІАН

Ситуація в Роботиному

Окупанти не залишають спроб атакувати Роботине Запорізької області, використовуючи переважно авіацію, повідомила речниця ОК Південь Наталія Гуменюк.

За її словами, російські війська здійснюють тиск керованими авіабомбами та некерованими авіаційними ракетами.

Окупанти намагаються завдавати ударів так, щоб українські воїни не могли нормально закріпитися і розглянути перспективи.

Фото: DeepStateMapLive

Розстріл українських військових у Кринках

Стало відомо про розстріл трьох українських військових у Кринках Херсонської області, повідомили в Офісі генерального прокурора.

В одному з Telegram-каналів опублікували відео, на якому можна побачити, як російський солдат здійснює у беззбройних нерухомих українських захисників кілька пострілів, ймовірно, з автомата.

Читайте також

Узято в полон окупанта, який розстріляв військовополоненого бійця ЗСУ. На нього чекає довічне

Нові українські розробки

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський і міністр оборони України Рустем Умєров побачили новітні розробки українських виробників.

Серед них – дрони наземного та повітряного базування, роботизовані комплекси, здатні виконувати завдання з мінування та розмінування, дистанційно керовані ударні системи, а також роботизовані платформи, які невдовзі масово братимуть участь у бойових діях.

Фото: Головнокомандувач ЗСУ

$700 млн на розмінування України

Міжнародні партнери виділили Україні понад $700 млн на гуманітарне розмінування. Кошти передбачені на відповідні проєкти у 2022-2027 роках, повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У Мінреінтеграції уточнили, що серед ключових донорів гуманітарного розмінування є США, Швейцарія, Норвегія, країни ЄС, Японія, Нідерланди, Німеччина та інші країни.

Фото: Генштаб ЗСУ

Скандал з ТЦК в Одеській області

В Одеському обласному ТЦК і СП заявили про службову перевірку після того, як в Ізмаїльському районі невідомі у військовій формі заштовхали до мікроавтобуса 14-річного хлопця.

Дитину кілька разів вдарили автоматом по спині, бо він пручався, а руки зв’язали пластмасовою стяжкою.

Коли ж невідомі дізналися вік підлітка, то відпустили його на трасі, розповіла начальниця соцзахисту населення Суворовської селищної ради Оксана Терзі.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України.

Читайте також

Не можуть затримувати: Лубінець розповів, як ТЦК мають проводити рейди на вулицях

Потоп в російському Орську

У російському Орську зупинив роботу нафтопереробний завод через масштабне затоплення внаслідок прориву дамби на річці Урал. НПЗ вирішили зупинити, щоб мінімізували екологічну катастрофу.

В Орську вода майже повністю закрила приватні будинки, від яких видно лише дахи. На вулицях можна побачити покинуті автівки, які також затопило.

У місті та його околицях затопило понад 4 тис. будинків, за неофіційними даними. Туди продовжує прибувати вода.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16506
Опубліковано: 07.04.24