Dark mode


A+ | Скинути | A-
ДПСУ назвала заблоковані напрямки на кордоні
ДПСУ назвала заблоковані напрямки на кордоні
В бік України найменше вантажівок пропускається через пункт пропуску Ягодин, зазначив Андрій Демченко.

На кордоні України з Польщею залишаються заблокованими три напрямки. У чергах стоять приблизно 500 вантажівок. Про це сказав речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в ефірі телемарафону у понеділок, 8 квітня.

За його словами, польські фермери не пропускають вантажівки, які слідують з України до Польщі по напрямках Ягодин, Рава-Руська і Угринів. При цьому по перших двох напрямках починали пропускати порожні вантажівки з України, але за минулу добу не було пропущено жодної фури.

“В бік України найменше пропускається через Ягодин, хоча це найбільший інфраструктурний напрямок, який може задовольнити потребу в перетині кордону великої кількості транспортів. За минулу добу кількість перетинів була на рівні 60 вантажівок”, – додав речник ДПСУ.

Загалом на трьох напрямках в чергах перебуває близько 500 вантажівок. Також є черги і на розблокованих напрямках: Краківець – близько 900 фур, а  у Шегинях – приблизно 800.

“Втім рух на напрямках залишається інтенсивним”, – додав Демченко.

Як відомо, поляки протестують проти ввезення української агропродукції, планів Єврокомісії продовжити економічний безвіз з Україною ще на рік, а також проти “зеленого курсу” ЄС.

Нагадаємо, 28 березня у Варшаві відбулась міжурядова зустріч України та Польщі, на якій сторони представили спільну позицію щодо розблокування кордону.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11127
Опубліковано: 08.04.24