Dark mode


A+ | Скинути | A-
Росіяни вивозять українських дітей з окупованих територій – ЦНС
Росіяни вивозять українських дітей з окупованих територій – ЦНС
Багато дітей вже не повертають в Україну, адже їх вивозять часто без дозволу батьків, або ж дозвіл окупанти отримують за допомогою тиску.

У РФ активно розпочалася підготовка до вивозу українських дітей із тимчасово окупованих територій нібито на оздоровлення в період літніх канікул. Про це 8 квітня повідомляє Центр національного спротиву.

“Відомо, що на “відпочинок і психологічну реабілітацію” готові прийняти санаторії Петербургу 2480 дітей і 150 педагогів. До такої ініціативи виявили готовність долучитися ще щонайменше п’ять регіонів Росії. Минулоріч “оздоровилося” на території РФ майже тисячу українських дітей з ТОТ”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окрім відповідних органів Росії, за вивезення українських дітей відповідає окупаційна адміністрація та педагоги.

“Такий “відпочинок” українських дітей окупанти організовують з єдиною ціллю – промивки мізків, під приводом оздоровлення. Багато таких дітей вже не повертають в Україну, адже їх вивозять часто без дозволу батьків, або ж дозвіл окупанти отримують за допомогою тиску”, – заявили у Нацспротиві.

Раніше повідомлялося, що чотирьох дітей з Херсонщини вдалося повернути на підконтрольну Україні територію.

Нагадаємо, росіяни відправили до сиротинців 285 депортованих дітей з України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 7697
Опубліковано: 08.04.24