Dark mode


A+ | Скинути | A-
Як приготувати вино з кульбаб в домашніх умовах – рецепт ароматного напою
Як приготувати вино з кульбаб в домашніх умовах – рецепт ароматного напою
Кульбаби мають багато корисних властивостей. Ці жовтенькі квіточки містять антиоксиданти, регулюють рівень цукру в крові, покращують функції печінки та підтримують імунну систему.

Саме тому з кульбаб виготовлюють мед, вино та безліч безалкогольних напоїв.

Вино з кульбаб – смачний та ароматний напій, який можна легко виготовити в домашніх умовах. Факти ICTV підготували для вас рецепт кульбабового вина та кілька порад, аби напій вийшов неймовірно смачним.

Домашнє вино з кульбаб – рецепт

Інгредієнти: 

квітки кульбаби (лише жовта частина) – літрова банка;

цукор – 1,5 кг;

вода – 4,5 л;

лимон – 2 шт.;

3-4 гілочки м’яти;

родзинки – 100 г.

Як зробити вино з кульбаб:

Спершу відокремте жовті пелюстки кульбаби від квітколожа та складіть їх у велику каструлю.

Кульбабові пелюстки залийте холодною кип’яченою водою, накрийте кришкою та залиште на добу в темному місці.

Наступного дня закипʼятіть в каструлі 500 мл води, додайте туди цукор та варіть на слабкому вогні. У вас має вийти сироп, який не повинен розтікатися.

Тепер поставте на вогонь настій з кульбаби та доведіть його до кипіння. Після цього залиште його до повного охолодження та процідіть (пелюстки можна викинути).

Візьміть лимони, зріжте з них цедру, а із м’якоті вичавіть сік. Також можна процідити лимонний сік, аби не було кісточок.

У готовий кульбабовий відвар додайте цукровий сироп, родзинки, м’яту, цедру та лимонний сік.

Ретельно перемішайте майбутнє вино, накрийте марлею і залиште на два дні для бродіння.

Через два дні заберіть з вина цедру та м’яту та перелийте рідину разом з родзинками у великий бутель.

На шийку бутля натягніть гумову рукавичку з невеликою діркою в пальці.

Залиште вино в темному місці при кімнатній температурі для бродіння.

Коли бродіння завершиться, відокремте осад та перелийте вино в пляшки. Закоркуйте пляшки з вином та відправте у прохолодне темне місце на 3-6 місяців для дозрівання.

До речі, аби вино вийшло смачним та корисним, варто дотримуватись кількох правил під час збирання квітів:

Не можна зривати кульбаби біля доріг чи в місті, адже вони схильні накопичувати важкі метали. Такі квіти можуть бути небезпечними!

Квіти для вина варто збирати лише в сонячну погоду.

Після збирання не мийте кульбаби, адже змиєте необхідний пилок.

Читайте також

Виноградне вино в домашніх умовах: рецепт п’янкого напою

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13759
Опубліковано: 10.04.24