Dark mode


A+ | Скинути | A-
Українських дітей у Польщі зобов’яжуть відвідувати школи
Українських дітей у Польщі зобов’яжуть відвідувати школи
Фото: РАР

У Польщі українських дітей-біженців зобов’яжуть піти до місцевих шкіл

Українські діти-біженці обов’язково відвідуватимуть школи у Польщі. Нововведення набуде чинності з 1 вересня.

З 1 вересня 2024 року всі українські діти, які зараз через війну перебувають у Польщі, будуть зобов’язані піти до місцевих шкіл. Про це заявила заступниця міністра освіти Йоанна Муха, передає Радіо Свобода.

 

За її словами, відповідний законопроєкт готує Міністерство освіти Польщі. Документ вже на завершальному етапі. Зараз у Польщі 50-60 тисяч українських дітей не охоплені польською системою освіти.

“Українська сторона дуже зацікавлена у тому, щоб обов’язок відвідувати польські школи українськими дітьми був впроваджений. Зі свого боку вони пропонують співпрацю і ми з цієї пропозиції скористаємося. Більша частина цієї програми вже готова, чекаємо на погодження закону”, – сказала Муха.

 

Попередньо відомо, що для українських дітей у школах Польщі запровадять уроки української мови. Для цього працевлаштують вчителів з України.

 

Дітей з України також навчатимуть європейської інтеграції. Ці знання їм знадобляться у світлі майбутнього вступу країни до ЄС, додали у відомстві.

Станом на червень 2023 року в Польщі були офіційно зареєстровані 975 тисяч українських біженців.

Раніше повідомлялося, що в польських закладах освіти навчається понад 286 тисяч осіб дітей з України. Майже дві третини українських школярів і студентів приїхали до Польщі після початку повномасштабної війни в Україні.

Нагадаємо, уряд Польщі готує зміни до закону про допомогу біженцям з України. Планується скасувати систему фінансування харчування та проживання у гостьових будинках до десяти осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11914
Опубліковано: 04.04.24