Dark mode


A+ | Скинути | A-
Названа сума виділена Україні на розмінування
Названа сума виділена Україні на розмінування
За даними ДСНС, понад чверть території України забруднена мінами та вибухонебезпечними предметами. Найгірша ситуація залишається в деокупованих регіонах.

Міжнародні партнери виділили Україні на проекти в гуманітарному розмінуванні на 2022-2027 роки понад 700 мільйонів доларів США в еквіваленті. Серед ключових донорів США, Швейцарія, Норвегія, Японія, Нідерланди, Німеччина та інші. Про це у четвер, 4 квітня, повідомляє Мінекономіки.

У міністерстві уточнили, що мова йде не лише про фінансову підтримку розмінування, але й залучення до України найкращих технологій, практик та фахівців у цій сфері.

“Уряд посилюватиме координацію протимінної діяльності із міжнародною та фаховою спільнотою”, – вказали в Мінекономіки.

Там повідомили, що координація буде здійснюватись як через започатковану у 2023 році Секторальну робочу групу, що об’єднує усіх донорів України у цій сфері, так і через відновлений у березні 2024 року кластер з протимінної діяльності, який є платформою для програмної координації відповідних суб’єктів.

Чиновники зазначили, що значні площі на території нашої країни залишаються замінованими, а з початку широкомасштабного вторгнення РФ сталося 656 нещасних випадків, пов’язаних з мінами. Від підривів загинуло 296 цивільних, ще 665 отримали поранення.

Раніше повідомлялося, що в Україні найбільш забруднені вибухонебезпечними предметами Харківська, Донецька і Херсонська області.

Нагадаємо, у Купʼянську на Харківщині внаслідок підриву на власному городі загинув 43-річний чоловік. В селі Широка Балка на Херсонщині під час роботи в полі на ворожому боєприпасі підірвався місцевий житель.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18896
Опубліковано: 05.04.24