Dark mode


A+ | Скинути | A-
Зеленський повідомив про переговори з генсеком ООН
Зеленський повідомив про переговори з генсеком ООН
Головними питаннями стала гуманітарна допомога Україні та робота зернового коридору в Чорному морі.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем. Про це повідомила пресслужба українського лідера у четвер, 19 жовтня.

Вказано, що президент подякував команді Управління ООН з координації гуманітарних справ (УКГС) в Україні, яка підготувала План реагування упродовж осінньо-зимового періоду на $435 млн.

Зеленський відзначив активну участь ООН в імплементації Формули миру і готовність надіслати свого представника на наступну зустріч на рівні радників із національної безпеки та зовнішньополітичних радників лідерів держав.

“Ми провели успішну зустріч радників у Джидді. Дуже важливо, щоб наступний захід був не менш успішним і дав конкретні результати. Для цього потрібно зберігати підтримку країн Глобального Півдня. Ми дуже розраховуємо на вас у цьому”, – сказав президент.

Зеленський розповів Гутеррішу про особливості функціонування альтернативного зернового коридору в Чорному морі. Він відзначив важливість продовження української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine та запросив генсека ООН на її другий саміт.

Також обговорювалася ситуація на Близькому Сході та необхідні гуманітарні зусилля для допомоги цивільним.

Раніше ООН оголосила збір коштів для України. Заплановано підтримати понад 1,3 млн осіб конкретною допомогою в наступні зимові місяці.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10048
Опубліковано: 19.10.23