Dark mode


A+ | Скинути | A-
Міністр оборони Литви Анушаускас назвав причину свого відходу у відставку
Міністр оборони Литви Анушаускас назвав причину свого відходу у відставку
Міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас був змушений покинути свій пост після пропозиції прем’єр-міністра країни Інгріди Шимоніте поступитися своїм місцем іншій людині, повідомляє “Європейська правда”.

За словами Арвідаса Анушаускаса, вона запропонувала йому помінятися місцями з політиком і обійняти його посаду голови комітету в Сеймі. Ім’я свого колеги він називати не став, проте аналітики припустили, що це голова парламентського комітету з нацбезпеки і оборони Лаурінас Кащюнас.

“Пропозиція була для мене дещо несподіваною, і я відмовився від неї”, – сказав Анушаускас.

Потім, після розмови з Шимоніте, він зрозумів, що прем’єр-міністр країни не бачить його на посаді, яку він обіймав, тому ухвалив рішення залишити свою посаду. Йдучи, він подякував колегам за плідну співпрацю, а також відзначив високий рівень армії Литви.

“Суспільству потрібні не інституційні баталії, не нав’язливі розмови про геополітику кінця світу, а реальні дії зі зміцнення обороноздатності нашої країни, тієї ж армії”, – наголосив Анушаускас.

За інформацією литовських ЗМІ, між Шимоніте і Анушаускасом був конфлікт через публічні висловлювання міністра національної оборони під час поїздки до США. Шимоніте, прийнявши відставку Анушаускаса, пояснила, що вона не пов’язана з негативною думкою про роботу міністерства і не має відношення до зміни політики оборони країни.

Сообщение Міністр оборони Литви Анушаускас назвав причину свого відходу у відставку появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13704
Опубліковано: 16.03.24