Dark mode


A+ | Скинути | A-
Зеленський провів переговори з прем’єром Індії
Зеленський провів переговори з прем’єром Індії
Президент наголосив на важливості участі Індії в інавгураційному саміті миру, підготовка до якого триває у Швейцарії.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді. Про це повідомила пресслужба глави української держави в середу, 20 березня.

Вказано, що лідери обговорили розвиток двосторонніх відносин, одним з елементів якого має стати зустріч команд і засідання Міжурядової українсько-індійської комісії зі співробітництва найближчим часом у Делі.

Зеленський заявив, що Україна зацікавлена в посиленні торговельно-економічних відносин з Індією. Найбільш перспективними напрямами, за його словами, є аграрний експорт, зокрема соняшникової олії, співпраця в авіаційній галузі, торгівля фармацевтичною та промисловою продукцією.

Україна також вітатиме повернення індійських студентів до українських навчальних закладів, зазначив глава держави.

Також президент подякував за активну участь представників Індії у зустрічах на рівні радників з питань національної безпеки та зовнішньої політики й наголосив на важливості участі Індії в інавгураційному саміті миру, підготовка до якого триває у Швейцарії.

У свою чергу Нарендра Моді у соцмережі Х назвав “хорошою” розмову із Зеленським. Він зазначив, що висловив “незмінну підтримку Індією всіх зусиль, спрямованих на досягнення миру та якнайшвидше припинення триваючого конфлікту”.

“Індія продовжить надавати гуманітарну допомогу, керуючись нашим підходом, орієнтованим на людей”, – додав він.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Індія звернулася до РФ з проханням про дострокове звільнення деяких своїх громадян, які працюють у російській армії на “допоміжних роботах”. Заява МЗС Індії пролунала після того, як місцева газета повідомила, що минулого року близько 100 індійців були найняті в армію РФ за річними контрактами.

Змушували воювати на боці РФ: в Індії викрили мережу торгівлі людьми

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 7313
Опубліковано: 20.03.24