Dark mode


A+ | Скинути | A-
Удар по Харкову, кошти від ЄС, блокування кордону з Польщею: новини 20 березня
Удар по Харкову, кошти від ЄС, блокування кордону з Польщею: новини 20 березня
Російські війська обстріляли Харківську та Дніпропетровську області, внаслідок чого є постраждалі люди.

На кордоні України та Польщі протестувальники почали блокувати рух автобусів на під’їзді до контрольно-пропускного пункту Медика – Шегині.

У Бєлгородській області Росії в прикордонних населених пунктах встановлюють блокпости та обмежують в’їзд. У ніч на 20 березня відбулася атака дронів по російському аеродрому Енгельс.

Що відбулося в Україні та світі за добу 20 березня 2024 року – читайте далі у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Ракетна атака по Харкову

Обстріл Дніпропетровської області

Блокування кордону з Польщею

Виплата €4,5 млрд від Єврокомісії

Блокпости в Бєлгородській області

Атака дронів на аеродром в Енгельсі

Ракетна атака по Харкову

Вдень 20 березня російські війська завдали ракетного удару по Холодногірському району Харкова в промисловій зоні. Вже відомо про п’ятьох загиблих людей.

Після атаки, попередньо, крилатою ракетою, там спалахнула пожежа. Внаслідок вибуху пошкоджено восьмиповерхівку, типографію, цех із виробництва меблів і лакофарбової продукції.

У Нацполіції зазначають, що це могла бути ракета Х-59 повітряного базування. Після удару там спалахнула масштабна пожежа на площі понад 1 тис. кв. м. Там працюють всі профільні служби та волонтери.

Фото: ДСНС

Обстріл Дніпропетровської області

Російські окупанти обстріляли Синельниківський район Дніпропетровської області, внаслідок чого постраждало п’ятеро людей. Серед них – 13-річна дівчинка та 15-річний юнак, які перебувають у лікарні.

Внаслідок атаки постраждала родина, будинок якої пошкоджено через атаку окупантів. Загалом зруйновано п’ять приватних будинків, пошкоджено інші довколишні будівлі, лінії електропередач і газогін.

Фото: Дніпропетровська ОВА

Блокування кордону з Польщею

Почалося блокування руху автобусів на кордоні Польщі та України на під’їзді до контрольно-пропускного пункту Медика – Шегині через протестувальників, повідомили в Держприкордонслужбі.

Польські фермери мають наміри пропускати по одному автобусу на дві години як на в’їзд в Україну, так і на виїзд. Поки невідомо, скільки триватиме блокування руху на зазначеному КПП.

Читайте також

Блокада кордону з Польщею: за березень Україна недоотримає 6,5 млрд грн митних платежів

Виплата €4,5 млрд від Єврокомісії

В Європейській комісії виплатили Україні перші €4,5 млрд в рамках додаткового чотирирічного пакета підтримки на €50 млрд у рамках бюджету ЄС.

За словами європейського комісару з питань розширення та європейської політики сусідства Олівер Варгеї, друга виплата з Українського фонду очікується у квітні 2024 року.

Фото: Pixabay

Блокпости в Бєлгородській області

У Бєлгородській області Росії встановлюють блокпости та обмежують в’їзд у прикордонних населених пунктах.

Зокрема, вже обмежено в’їзд на територію сіл Козинка, Глотове, Гора-Поділ, Безіменне, Новобудова-перша та Новобудова-друга, а також міста Грайворон. Там росіяни встановили блокпости.

Читайте також

ГУР допомагає російським добровольцям, які визволяють Бєлгородщину та Курщину – Юсов

Атака дронів на аеродром в Енгельсі

Завдяки роботі Головного управління розвідки Міністерства оборони України відбулася атака дронами на російський аеродром стратегічної авіації в Енгельсі в ніч на 20 березня.

За інформацією ГУР Міноборони, потрібні цілі уражено, однак там не уточнили подробиці.

За даними журналістів з посиланням на супутникові знімки, на аеродромі в ніч перед атакою перебували 11 літаків. Зокрема, дев’ять бомбардувальників: шість Ту-95 (один в неробочому стані) та три Ту-160.

Бомбардувальник Ту-160. Фото: Getty Images

Читайте також

Малюють літаки на авіабазах та судна на причалах – розвідка Британії про маскування РФ

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19545
Опубліковано: 20.03.24