Dark mode


A+ | Скинути | A-
???? ?Лабрадор Кіра, яка допомагає поліції розміновувати Донеччину, отримала…
???? ?Лабрадор Кіра, яка допомагає поліції розміновувати Донеччину, отримала…
Forwarded From Новини поліції Донеччини

????‍????Лабрадор Кіра, яка допомагає поліції розміновувати Донеччину, отримала відзнаку «Чотирилапий захисник»

У Києві відбулася церемонія нагородження собак сектору безпеки та оборони «Чотирилапі захисники», яку щорічно організовує Кінологічна спілка України.

Кіра та її провідник, старший інспектор-кінолог Роман Заєць представляли поліцію України та були визнані кращими в номінації «пошук вибухових предметів»

«Ми не просто друзі, а бойові товариші», – каже про Кіру поліцейський. Вони разом близько 6 років, з самого народження чотирилапої захисниці. Чергують на блокпостах, допомагають боротися з нелегальним обігом зброї, першими заходять у визволені українськими воїнами міста й села.

У деокупованих Святогірську та Лимані Кіра знайшла безліч мін і снарядів, виявляла заміновані тіла, залишені російськими загарбниками. Разом з вибухотехніками кінологи очищували населені пункти від смертельних загроз.

«Собаки працювали цілий день, втомлювалися. До того ж, не було ні світла, ні води, ні тепла – нічого. Тому ми брали їх з собою на ліжка, щоб собаки угрілися, відпочили. Ми обігрівали один одного. Було тяжко, але ми впоралися», – розповідає Роман.

‍????Вже другий рік поспіль вихованці кінологічного центру поліції Донеччини виборюють цю престижну премію. Минулого року кращим шукачем вибухових предметів серед службових собак Нацполіції України стала молодша сестра Кіри – Айра.

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18359
Опубліковано: 21.10.23