Dark mode


A+ | Скинути | A-
Що буде, якщо пити воду з лимоном вранці: будьте обережнішими
Що буде, якщо пити воду з лимоном вранці: будьте обережнішими
Дівчата в гонитві за красивим і струнким тілом в першу чергу починають свій день зі склянки теплої води з лимоном. Прийнято вважати, що цей чудодійний напій спалить зайві калорії і виведе токсини. 

Як правильно готувати воду з лимоном і чи можна пити воду з лимоном весь день — дізнайтеся на . До слова, раніше ми розповідали, як можна використовувати лимон з сіллю для схуднення.

У чому користь води з лимоном — 5 головних властивостей

Вода з лимоном містить багато корисних властивостей — калій, магній, кальцій, залізо, вітаміни С, А і всю підгрупу вітамінів В. Вона також дозволить:

зняти запальні процеси;

налагодити травлення;

позбавить від токсинів;

очистить печінку.

Крім того, лимон відмінно допомагає при вірусних захворюваннях, тому нам постійно і кажуть, що при застуді потрібно якомога більше пити води або чаю з лимоном.

Як правильно готувати воду з лимоном — головний секрет

На півтори літри води вам знадобиться всього 2-3 великих лимона. В першу чергу вам варто помити лимон і нарізати його на тонкі шматочки. Важливо: шкірку не знімаємо. 

Потім помістіть всі шматочки в глечик, злегка притиснувши їх, щоб вони випустили трохи соку. Залийте їх теплою кип’яченою водою і дайте настоятися 2-3 години. 

Вода з лимоном для схуднення — «чарівний» засіб

Дієтологи кажуть, що якщо ви поставили собі за мету схуднути, то вода з лимоном вам в цьому допоможе. Однак тим, хто не любить кислі напої, можна трохи підсолодити його медом. Завдяки такому «еліксиру» активізується робота травної системи і прискориться процес розщеплення жирів. Зверніть увагу, що пити більше двох склянок води з лимоном в день не рекомендується, бо ви можете нашкодити своєму організму.

Вода з лимоном — кому не можна пити

Крім користі, вода з лимоном може нести шкоду. Наприклад, її потрібно пити тільки через трубочку, адже кислота може руйнувати вашу зубну емаль. А вода з лимоном натщесерце спровокує загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту. Тому тим, хто страждає гастритом, панкреатитом та іншими хворобами ШКТ, варто відмовитися від цієї затії. Не можна зловживати таким напоєм і тим, у кого проблеми з сечовим міхуром або є алергія.

У будь-якому випадку, перед тим, як пити воду з лимоном, вам варто порадитися зі своїм лікарем. Самостійно ухвалювати таке рішення небезпечно.

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16129
Опубліковано: 22.10.23