Dark mode


A+ | Скинути | A-
“Друг просить у борг”: викрито маштабну шахрайську схему
“Друг просить у борг”: викрито маштабну шахрайську схему
Троє жителів Івано-Франківської області зламували облікові записи користувачів однієї із соцмеж, а потім розсилали повідомлення нібито від імені власників з проханням дати грошей у борг.

Кіберполіція Прикарпаття викрила групу шахраїв, яка діяла за схемою “Друг просить у борг”. Про це повідомила пресслужба Нацполіції України.

Повідомляється, що троє жителів Івано-Франківської області  зламували облікові записи користувачів однієї із соцмеж, а потім розсилали повідомлення нібито від імені власників з проханням дати грошей у борг. Для переказу коштів зловмисники вказували номера підконтрольних банківських рахунків.

Поліція вже встановила два десятки людей, яких встигли ошукали шахраї. Загальна сума збитків – близько 150 тисяч гривень.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські та сім-карти, чорнові записи і понад мільйон гривень. На вилучене майно накладено арешт.

За шахрайство і несанкціоноване втручання в роботу електронних комунікаційних мереж фігурантам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Правоохоронці встановлюють усіх потерпілих і загальну суму завданих їм збитків.

Нагадаємо, у Дніпрі правоохоронці затримали 13 учасників злочинної організації на чолі з так званим “смотрящим”, які щомісяця виманювали в довірливих людей до двох мільйонів гривень.

Шахраї виманюють у користувачів паролі від сторінок у соцмережах – Мін’юст

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11256
Опубліковано: 24.10.23