Dark mode


A+ | Скинути | A-
Нардеп отримав підозру в заволодінні держземлями
Нардеп отримав підозру в заволодінні держземлями
Дії народного депутата з групи Довіра Роберта Горвата призвели до шкоди державі в 123 мільйонів гривень.

Антикорупційні органи повідомили про підозру в заволодінні державними землями народному депутату Роберту Горвату. Про це інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в середу, 25 жовтня.

 

“За дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прокурор за участю детективів Національного антикорупційного бюро повідомив народному депутату України про підозру в заволодінні земельними ділянками площею понад 320 га, що завдало державі шкоди на більш ніж 123 млн гривень”, – йдеться у заяві.  

Детективи НАБУ за погодженням із прокурором САП також повідомили про підозру ще трьом особам, причетним до вчинення цього злочину: колишньому керівнику Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, ексдиректору державного підприємства та директору приватного підприємства.

За інформацією ЗМІ, йдеться про голову підкомітету з питань правового забезпечення діяльності митних органів комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Роберта Горвата (депутатська група Довіра). У 2019 році він обрався до парламенту на Закарпатті.  

 

Слідством встановлено, що у 2016-2019 роках народний депутат, маючи вплив на службових осіб Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, розробив злочинну схему заволодіння державними земельними ділянками.  

За інформацією прокуратури, директор держпідприємства відмовився від права користування ділянками загальною площею 323 га та звернувся з відповідною заявою Держгеокадастру області.

 

Після припинення права користування цими землями, відповідно до злочинної схеми, керівник Держгеокадастру області передав ці ділянки наперед визначеним фізособам, які в подальшому продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми.

 

 

У результаті реалізації цієї схеми державі було завдано понад 123 млн гривень збитків. Триває досудове розслідування. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР викрили схему із незаконного заволодіння 75 земельними ділянками у Києві вартістю понад 100 млн гривень. 

У іноземців знайшли майже 500 земельних ділянок, їх повернуть державі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 7750
Опубліковано: 25.10.23