Dark mode


A+ | Скинути | A-
УПЦ МП незаконно використовує Єлецький монастир у Чернігові – суд
УПЦ МП незаконно використовує Єлецький монастир у Чернігові – суд
Господарський суд відмовив Управлінню Чернігівської єпархії УПЦ МП у продовженні договору про безоплатне користування комплексом споруд заповідника.

Сьогодні, 26 жовтня, Господарський суд Чернігівської області ухвалив рішення у справі за позовом Управління Чернігівської єпархії Української православної церкви до Національного архітектурно-історичного заповідника Чернігів Стародавній і відмовив у поновленні договору. Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України.

“Отже, суд погодився з позицією МКІП та заповідника Чернігів Стародавній. Договір про безоплатне користування комплексом споруд від 2016 року не вважається поновленим, а Управління Чернігівської єпархії Української Православної церкви з 15 вересня 2021 року дотепер незаконно, без будь-якої правової підстави користується державним майном – приміщенням пам’ятки архітектури національного значення – Єлецьким монастирем, до складу якого також входять Успенський собор, Північні келії, Східні келії, Південно-західні келії та Мури з брамами”, – йдеться у повідомленні пресслужби міністерства.

Нагадаємо, в Україні за півроку значно зросла кількість прихильників повної заборони УПЦ МП. За даними нардепів, зараз таке рішення підтримують 80% українців.

Верховна Рада зробила крок до заборони УПЦ МП

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19712
Опубліковано: 26.10.23