Dark mode


A+ | Скинути | A-
Українці переконані, що вибори наразі не на часі – опитування
Українці переконані, що вибори наразі не на часі – опитування
Абсолютна більшість українців вважають, що національні вибори варто проводити вже після закінчення війни.

Переважна більшість українців (81%) вважають, що національні вибори в Україні треба проводити вже після війни, й зараз вони не на часі. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

 

Водночас 16% опитаних вважають, що вибори вже мають проводитися, попри війну. В усіх регіонах України більшість населення виступає проти проведення виборів під час війни, водночас тих, хто виступає за проведення виборів під час війни, на сході України дещо більше (21%), ніж на заході (13%).

 

За даними КМІС, більшість українців і в листопаді 2021 року, і зараз (65%) негативно ставляться до ідеї дистанційного голосування через інтернет у зв’язку з ризиками фальсифікацій. Підтримують ідею дистанційного голосування 29% опитаних.

 

У всіх макрорегіонах України більшість населення (від 55 до 68%) до ідеї запровадження дистанційного голосування ставиться негативно. При цьому найнижчий показник негативного ставлення – на сході країни, там також найбільше (13%) тих, хто вагався з відповіддю.

Дослідження тривало з 30 вересня до 13 жовтня. Методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів опитали 2007 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім Криму.  

Зазначимо, що цієї осені завершуються повноваження Верховної Ради, а навесні – повноваження президента.  

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вважає, що вибори в Україні під час воєнного стану можуть відбутися, але для цього потрібно забезпечити низку умов, зокрема – провести зміни до законодавства. 

Вибори під час війни: розхитування човна заради демократії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8488
Опубліковано: 30.10.23