Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Британії пояснили, навіщо РФ змінила командувача Херсонського напрямку
У Британії пояснили, навіщо РФ змінила командувача Херсонського напрямку
Фото: Скриншот

Російський генерал-полковник Михайло Теплинський

Зміна командувача угруповання російських військ Дніпро на Херсонському напрямку свідчить про посилення тиску на сили РФ.

Призначення нового командувача військами РФ на Херсонському напрямку генерал-полковника Михайла Теплинського свідчить про посилення тиску на угруповання російських загарбників на півдні з боку ЗСУ. Про це 31 жовтня повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

 

“Призначення Теплинського, ймовірно, є показником посилення тиску на російські сили в цьому районі (маються на увазі окуповані території Херсонської області, включаючи східний берег річки Дніпро – ред.)”, – йдеться у звіті.  

Зазначається, що в останні тижні бойові дії в цьому районі посилилися, оскільки “українські сили оспорюють контроль Росії над східним берегом річки”.

 

“Майже, напевно, відбиття українських атак через Дніпро та утримання території в окупованій Херсонській області залишається високопріоритетним завданням для російських сил в Україні”, – зазначають в Міноборони Британії.

 

Характеризуючи генерала, у британській розвідці вважають, що “Теплинський, ймовірно, має велику пошану в російському Генштабі та має досвід командування операціями в цьому районі”.

Зокрема, на думку британських розвідників, “він був офіцером на місцях”, який відповідав за “відносно успішне виведення” російських сил з Херсона та правобережної частини регіону.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14263
Опубліковано: 31.10.23